divendres, 16 de desembre del 2011

Anem al CE Valldaura!

Fa uns dies vam rebre la resposta del CE Valldaura: ens van dir que no hi havia cap problema i que podíem venir a l’escola a veure l’obra produïda per Tanaka Teatre “Contes de Nadal de les germanes Baldufa”.  Així doncs, avui hem anat a veure l’espectacle a l’escola, juntament amb els nens i nenes del segon cicle d’infantil del centre amb els qui hem compartit una estona molt agradable.

Abans de dirigir-nos a la sala d’actes, que és on s’ha representat la funció, les mestres ens han convidat a pujar a les aules de P4 i P5 i hem pogut parlar amb els menuts sobre l’obra de teatre: si tenien ganes de veure l’obra, si sabien de què tractava... Als infants se’ls veia amb moltes ganes de baixar a veure-la i la mestra ens ha comentat que durant aquesta setmana n’havien estat parlant una mica, sobretot de les tradicions nadalenques que celebrem a casa nostra i que sortiran a l’obra (cagar el Tió, fer el pessebre, etc).

Quan ha arribat l’hora, hem baixat amb els nens cap a la sala d’actes per tal de gaudir de l’espectacle. Aquesta vegada, la Lilian i la Sophie (les germanes Baldufa) no se’n van de viatge, sinó que han vingut a celebrar el Nadal en família i a explicar-nos contes màgics d’arreu del món. Durant la repre- sentació hem escoltat contes procedents de diverses cultures i hem “viatjat” per molts països: des dels freds boscos russos de la mà del Rei de Gebra, fins al descobriment de la Terra amb els Warau, passant per les Índies Occidentals i per la Xina. Les germanes Baldufa també han explicat algunes històries relacionades amb les tradicions típiques de Catalunya com són el pessebre, els pastorets o el Caga Tió.

La veritat és que l’espectacle ha estat molt entretingut, tant pels infants, com per nosaltres, que a més de passar-nos-ho bé una estona, hem pogut aprendre com celebren el Nadal en altres cultures, com la jueva. És una obra teatral molt recomanable pels infants, tot i que creiem que és massa complexa per a nens de P3 o P4. Tot i així, pensem que els infants poden aprendre’n molt, a més de ser molt interessant pel que fa als recursos que s’utilitzen: titelles, decorats molt el·laborats fets per les pròpies actrius, sombres xineses, cançons... que de ben segur farà que els nens i nenes s’ho passin d’allò més bé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada