dijous, 22 de desembre del 2011

Visitem l'Escola Projecte!

Bon dia! Ens hem posat en contacte amb l’Escola Projecte i amb la responsable del Camí Escolar, la qual ens ha convidat a venir una tarda a l’escola per parlar amb els alumnes que participen en aquest projecte i informar-nos sobre totes les activitats que estan preparant.

Així doncs, aquesta tarda hem anat a l'escola i hem pogut parlar una bona estona amb alguns alumnes d’ESO que participen en aquesta proposta. El Camí Escolar és una iniciativa que es treballa a partir d’un crèdit variable realitzat per alumnes de 3r i 4rt d’ESO del mateix centre que pretén que els alumnes guanyin en autonomia personal i qualitat de vida mentre van i vénen de l’escola, passegen pel parc o pel barri, promovent alhora un compromís de participació de la comunitat.

Per poder tirar endavant aquesta iniciativa és necessari incidir tant en la població infantil com en els adults i és fonamental promoure un compromís de participació de la comunitat, en la qual els nois i noies han de poder experimentar i valorar els riscos mentre la comunitat ha de contribuir a posar les condicions de viabilitat.

En quant al compromís de participació de la comunitat, els alumnes responsables del projecte, que són amb els qui hem pogut parlar, ens han explicat que alguns comerços del barri han volgut implicar-se en el projecte. Per tant, se’ls ha donat el distintiu de “botiga amiga” de manera que si, per exemple, un nen es perd pot anar a aquest establiment i el dependent trucarà a l’escola, ja que aquestes botigues tenen el telèfon de contacte del centre.

Pel que fa a la manera de treballar el Camí Escolar al centre, els alumnes ens han comentat que cada curs de l’ESO “apadrina” una classe d’infantil i una del primer cicle de primària. Els alumnes que cursen el crèdit variable del camí escolar són els encarregats d’organitzar i preparar una sessió en la qual s’haurà d’explicar als nens en què consisteix aquest projecte. Aquestes sessions es faran al mes de gener, uns dies abans de la festa d’inauguració del Camí Escolar (2 de febrer) amb les famílies, els alumnes i l’equip docent. En aquesta inauguració els padrins seran els responsables d’acompanyar-hi als infants.

Mentre els alumnes ens anaven explicant les seves idees ens han ensenyat alguns materials que ja tenen preparats com ara un mural, en el qual hi ha dibuixada l’escola i els carrers més propers i on es poden veure els diferents semàfors o senyals vials que els nens es van trobant de camí al centre.

També ens han comentat que per tal de garantir que el desplaçament dels infants fins a l’escola sigui més segur s’estan produint algunes reformes al barri com ara instal·lar senyals de precaució, canviar la velocitat dels vehicles a 30 km/h, posar un pàrquing de motos o col·locar bancs nous.


La visita al centre escolar ha estat molt útil per conèixer de primera mà com s'està impulsant el projecte del Camí Escolar i com el treballen a l'escola. Ara que ja tenim les idees més clares podem seguir amb el nostre treball!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada